Premier League 2018-19 Previzualizarea nr. 13: Manchester City

La sfârșitul lunii septembrie, va trece un deceniu de când șeicul Mansour și miliardele sale au intrat în Manchester, aducând cu ei un val de optimism de Robinho și promisiunea că nimic nu va mai fi la fel. În primă instanță lucrurile erau obișnuit cunoscute, explozia optimismului când semnarea lor de 32,5 milioane lire sterline s-a prăbușit într-o lovitură liberă din debutul său fiind rapid temperată de trei goluri ale unei echipe de la Chelsea care, în acel prim sezon, avea să termine 33 de puncte clare. din partea lui Mark Hughes.

“Nu vom face lucruri nebunești, dar are sens pentru noi să construim o dinastie”, a declarat Khaldoon al-Mubarak, instalat ca președinte al clubului, după ce preluarea a fost oficializată .Procesul a fost iterativ, dar în sezonul trecut blocurile au căzut în funcțiune și, după o astfel de procesiune care a scăzut maxilarul la cel de-al treilea titlu în șapte ani, se pare că prima etapă a proiectului orașului este completă. În conformitate cu Pep Guardiola, au jucat fotbal cu un standard fără egal în era din Premier League, au dat sau au luat parte din Arsenal de la începutul anilor 2000 și au trimis recorduri care se declanșează în acest proces. Bara a fost ridicată în mod dezamăgitor, iar măsura pentru următoarea fază a proiectului va fi capacitatea orașului de a-l întâmpina, apoi depășește-l. are o importanță deosebită. Nici o echipă nu a păstrat titlul de Premier League de când Manchester United, în 2009, a câștigat al treilea rând la rând.Orașul a încercat și a eșuat de două ori, așa că a meritat să-l ascult pe Vincent Kompany când, la începutul lunii martie și cu primul loc în esență, în căpitan, clubul a sunat un avertisment.

„Am câștigat două titluri la acest lucru clubul și ambele ori când ne-am întors, lipsea o margine ”, a spus el. „De aceea este atât de dificil să păstrezi titluri. Doar echipele speciale o pot face și trebuie să devenim acea echipă specială de data aceasta. ”

Cel mai mare factor pe care City îl are în favoarea celor nouă luni care urmează este Guardiola, a cărui persoană intensă și uneori pițioasă este -produsul unei dorințe feroce de perfecțiune.Părea o lovitură de stat când, în mai, și-a prelungit contractul cu doi ani până în 2021; el nu a fost niciodată angajat într-un club de fotbal de mult timp în cariera sa managerială și apare înconjurat de un mediu care a fost creat pentru el. O lipsă de politică internă ajută: Guardiola a fost lăsat să lucreze cu o distracție scăzută, iar beneficiile au fost astronomice.

Deci, cum se îmbunătățește partea care are totul? Aceasta a fost o vară de modificări relativ minore, iar City va merge în esență cu echipa care a fost asamblată costisitor pentru satisfacția lui Guardiola în sezonul trecut. Excepție face Riyad Mahrez, care a fost căutat în ianuarie, dar a sosit de la Leicester pentru 60 de milioane de lire sterline în iulie.Mahrez, cel mai bun jucător creativ din primele șase stagiuni ale sezonului trecut, nu înlocuiește în mod evident pe nimeni în debutul XI, dar versatilitatea sa se va dovedi la fel de utilă ca și flerul său.Premier League 2018-19 Previzualizarea nr. 12: Liverpool Citește mai mult

Dacă joacă pe dreapta, atunci Raheem Sterling poate fi dislocat prin mijloc sau poate Bernardo Silva – a cărui scut comunitar excepțional arată că ar fi de așteptat mult mai mult de această dată după un an neplăcut – poate fi folosit în mod regulat în nr. 10 rol care i s-ar putea potrivi cel mai bine.Este un plus care face ca City să fie mai flexibil, chiar mai dificil la ghicirea a doua, și mai greu de păstrat atunci când Guardiola face una dintre acele schimbări de formă rapide, la mijlocul jocului, care lasă adversarii să cadă.

Guardiola poate încă să aducă un mijlocaș central înainte de termenul de transfer, după ce a fost trudit în urmărirea lui Jorginho. Acordul s-a stricat brusc după ce jucătorul a ales să se alăture lui Maurizio Sarri la Chelsea; nu există niciun motiv major pentru a se înfuria, dar City pare curioasă ușor în poziția sa, în special acum Yaya Touré nu mai este în preajmă. Excelentul Fernandinho, acum 33 de ani, ar putea avea nevoie de asistență medicală înapoi după ce a jucat un rol nefericit în eliminarea Cupei Mondiale din Brazilia; İlkay Gündogan va juca un rol major, în timp ce meritele lui Kevin De Bruyne cu greu au nevoie de elucidare.Este posibil să fie utilă o rezervă de rezervă dinamică, cu excepția cazului în care unul dintre nenumăratele produse academice ale orașului poate intensifica. Spre deosebire de numărul său opus la Old Trafford, Guardiola a avut plăcere evidentă de a conduce o turmă de tineri în pre-sezon și s-a bucurat în special de o victorie de revenire cu 3-2 asupra Bayern Munchen din Miami.

Phil Foden, jucător de 18 ani înzestrat, a fost implicat pe tot parcursul, iar zgomotul din jurul său a atins un crescendo când a jucat atât de minunat în rolul lui De Bruyne împotriva lui Chelsea la Wembley. Băiatul local are o șansă reală de a-și pune amprenta, poate în unele dintre cele mai moi jocuri de top pentru a începe.Guardiola a fost criticat în unele sferturi pentru divergerea de la principiile de dezvoltare a tineretului pe care le-a perfecționat la Barcelona și un rol proeminent pentru Foden ar vorbi mai pozitiv despre calea la un club care, până în această vară, a vândut sau mutat la 24 de tineri.

Totuși, pe termen scurt, aceasta ar fi doar garnitura pentru ambiția arzătoare a proprietarilor: cucerirea Europei. O primă victorie a Ligii Campionilor ar încununa tot ce a obținut City până acum și o îmbunătățire a finalului de sfert de finală al sezonului trecut, ca minim, pare obligatorie dacă Guardiola va evita o reînnoire a controlului care a păstrat părțile din primul său sezon.Managerul însuși ar putea face față cu zgârierea mâncărimii: au trecut șapte ani de la al doilea, și cel mai recent, din succesele sale în competiție. WLD

Orașul a fost probabil ghinionist să se confrunte cu Liverpool ultima dată în Champions Liga: este cu siguranță rezonabil să crezi că ar fi depășit pe vreunul dintre rivalii lor de peste mări într-un teren neplăcut. Adaptarea Real Madrid la o epocă post-Ronaldo oferă o oportunitate evidentă acum și nu este o întindere uriașă pentru a vedea partea lui Jürgen Klopp care îi prezintă lui Guardiola cea mai mare provocare atât acasă, cât și în străinătate.

Aceasta pune o altă întrebare: ce dacă alți adversari adună intensitatea și agresivitatea cu care Liverpool s-a gândit la acel avans de 3-0 la Anfield?Această performanță a determinat modelul pentru City deranjant.

Probabilitatea este ca City să rupă vraja și, cel puțin, să susțină titlul sezonului trecut cu un altul, chiar dacă puțini se așteaptă la o altă marjă de 19 puncte. Sergio Agüero și Gabriel Jesus vor înscrie liber, De Bruyne și Leroy Sané vor electriza, John Stones și Aymeric Laporte vor continua să se maturizeze în spate. Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru zilnic de fotbal. odată, într-un sezon final la Barcelona în care s-a simțit ars, Guardiola nu a reușit să câștige titluri consecutive cu aceeași echipă.Obiectivul orașului este acela că el nu va mai trebui să simtă din nou sentimentul de goliciune asociat. “Suntem aici pentru a ajuta la construirea unui club durabil”, a spus Al-Mubarak în 2008. “Cred că vom face o explozie.” El a gândit corect, iar distracția este puțin probabil să se oprească în curând.

Relevant news