Cum “Athletic” trăiește în detrimentul Academiei de club

Există opt câmpuri în Lesam, o sală de gimnastică, o sală de presă și un birou medical modern. Cu toate acestea, nu este o clădire a cultului, ci un arc transferat de pe vechiul stadion al clubului San Mames, care a fost construit în 1913, însă o sută de ani mai târziu a fost demolat pentru a face loc finalizării noului stadion al clubului Nuevo San Mames.

Micii Basci. Cum “Athletic” trăiește în detrimentul Academiei de club

În Bilbao, ei încearcă să înmulțească cultul fotbalului către băieți, de la o vârstă fragedă. În acest caz, accentul se pune pe faptul că toți își simt identitatea și loialitatea față de “atletism”. Fiecare băiat care se naște în Bilbao sau alte localități aflate pe o rază de 60 de kilometri primește un cadou de ziua clubului în formă de mingi de fotbal și unele dintre cele mai importante accesorii pentru primele luni ale vieții unui copil. Pereții casei de maternitate sunt special amenajați în tonuri roșii și albe – literalmente totul, chiar și în cele mai mici detalii, ar trebui să îi determine pe părinții copilului și, poate, chiar pe el însuși la subconștient, să aleagă “atletismul” ca un tribut adus vechilor tradiții ale strămoșilor. .

Din acest motiv, băieții, când cresc, nu visează altceva decât să poarte un tricou cu atletismul lor nativ. Aceasta este o mare mândrie aici, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor și antrenori ai clubului de fotbal local, care împreună cu Real și Barcelona nu au părăsit niciodată divizia de elită a fotbalului spaniol – Exemplu.

“Potrivit calculelor noastre, 85% dintre jucătorii primei echipe de atletism au trecut prin academie. În medie, șederea aici înainte de a ajunge la prima echipă este de șapte ani. Luăm băieți tineri pentru a le forma și apoi lăsați-i să plece într-o mare călătorie de fotbal “, spune Jose Amorrort, care până la începutul anului 2019 a fost directorul sportiv al clubului.

Relevant news