Copiii din Academia de Atletism au propriile

Amorrort știe foarte bine ce este Athletic și cât de importantă este identitatea clubului pentru locuitorii din regiune. El sa născut în Bilbao și a petrecut cinci sezoane pentru Athletic, luând parte la clasamentul final cu Juventus în Cupa UEFA 1976/77.

Micii Basci. Cum “Athletic” trăiește în detrimentul Academiei de club

“Athletic” are un sistem excelent și extins de căutare și recrutare de talente tinere. Pentru aceasta, clubul are doar 20 de cercetași în regiune, ale căror atribuții includ găsirea unor talente adecvate și colectarea tuturor informațiilor necesare despre ele. În plus, roșu și alb au semnat acorduri de cooperare cu 150 de școli de fotbal din regiune, care își trimit cei mai buni absolvenți la Lesamu.

Interesant este faptul că programul din cadrul Academiei “Atletism” este destinat copiilor de la 10 ani și peste. Până la această vârstă, băieții sunt crescuți în școlile pentru copii, care se află în localitățile apropiate acestora. Și numai după aceea cei mai merituoși primesc dreptul de a se muta la clasele din Lesamu.

“Copiii din Academia de Atletism au propriile roluri și responsabilități din prima zi. Această sortare a articolelor sportive, curățarea vestiarelor sau transferul echipamentului sportiv. Toți sunt obișnuiți cu ordinea și responsabilitatea. Am lucrat în Atletico Madrid și în alte cluburi de elită, dar niciunul nu are ceea ce este implementat în atletism. Clubul basc are scopul de ai face pe băieți oameni buni și jucători de fotbal. Cuvântul “familie” este foarte important aici. Fiecare băiat de la prima zi la academie își dă seama că nu mai este o mândrie mai mare decît o zi să iasă într-un tricou cu “atletismul” său nativ, notează Amorrhot.

Conducerea “atletismului” înțelege clar că doar o mică parte a studenților din academia clubului va reuși să stăpânească drumul spre fotbalul mare. Mulți dintre aceștia vor părăsi jocul la nivelul pasiunii, fără a deveni profesioniști. Din acest motiv, “Atletismul” acordă o atenție deosebită formării elevilor – a fost creată o școală cuprinzătoare pentru aceasta, iar copiii mai mari au ocazia și timpul să câștige cunoștințe la universitate.

Relevant news